Een Nederlandse toerist is in het noorden van India mishandeld toen hij zijn lunch wilde afrekenen. De reden? Zijn bankpas in de kleuren van de regenboog, deed zijn belagers vermoeden dat hij homo is.

Volgens NRC werd het slachtoffer uitgescholden, geschopt en geslagen. De 29-jarige man heeft ernstige kneuzingen in zijn gezicht en aan zijn hoofd. Hij moet ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Homofobe opmerkingen

De daders zijn acht tot tien mannen tussen de 18 en 25 jaar oud, zegt Traveller Assist tegen de krant. Het bedrijf begeleidt de man. De belagers zouden na het zien van de pas van Bunq homofobe opmerkingen hebben gemaakt, waarna ze hem op de grond gooiden en mishandelden. Of zij zijn gearresteerd, is onduidelijk.

Bunq reageert geschrokken op bovenstaande tweet van Traveller Assist. Op de website schrijft CEO Ali Niknam over ‘verontrustend nieuws’: “Het is overbodig om te zeggen dat we in shock en woedend zijn.” Hij vervolgt: “Door de tijd heen hebben sommige mensen gesuggereerd dat we het design van onze bankpassen moeten veranderen, zodat ze ‘minder gay’ zouden zijn. Alsof gay zijn iets slechts is.”